solar_farm-980x509

Több mint 32 milliárd forint európai uniós pályázati forrás nyílik meg az Európai Innovációs Partnerség (EIP-AGRI) több programjában, a pályázatok kidolgozása folyamatban van várhatóan 2016 második félévében hirdetik majd meg – írja az Agrárszektor.hu.

Az EIP-AGRI-források a vidékfejlesztési program részét képezik, kedvezményezettjei termelők, élelmiszeripari vállalkozások lehetnek, a program irányító hatósága a Miniszterelnökség. A támogatásra úgynevezett operatív csoportok pályázhatnak, amelyeknek több partnerből kell állniuk az egyes projektek témájától és célkitűzésétől függően.

Átlagosan csoportonként legalább öt termelő tag szükséges a támogatás elnyeréséhez. A projektek irányulhatnak új termékek, gyakorlatok, folyamatok, technológiák kialakítására a mezőgazdasági, élelmiszeripari és erdőgazdálkodási ágazatokban – ismertette a helyettes államtitkár.

Az újonnan kiépülő hálózat lehetővé teszi az operatív csoportokon keresztül a tanácsadók, kutatók közötti szoros együttműködés kiépítését, az innováción alapuló gazdasági gyakorlat kiterjesztését.

Az EIP egy új együttműködési lehetőség, egyben eszköz az uniós fejlesztéspolitikában. Az agrárgazdaság termelékenységének és fenntarthatóságának a javítását célozza az innovatív megoldások gyakorlati átültetésén keresztül. Az innovációt megalapozó együttműködések kialakításához, közös projektek megvalósításához a VP forrást biztosít.

Milliárdok Innovációs fejlesztésekre 2016. második felében

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.