07A felhívás célja a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztését célzó tevékenységek támogatása. A támogatás különösen az adottságaik és ambícióik alapján fejlődőképes kis méretű mezőgazdasági termelők jövedelemszerzését és stabilitását segíti elő.

Rendelkezésre álló forrás: 5 milliárd Forint

 

 

 

 

Ki pályázhat?

Főállású őstermelő, főállású egyéni vállalkozó, vagy szociális szövetkezet, amennyiben:
megelőző naptári évben mezőgazdasági termelés értéke eléri a 3000 euro STÉ értéket, de nem haladja meg a 6000 euro STÉ értéket
– vagy ezzel megegyező nettó árbevétel mezőgazdasági termelésből vagy mezőgazdasági termelésből és Annex 1 termék feldolgozásból az előző naptári évben, vagy a megelőző három év átlagában
– A pályázó köteles főállású őstermelő, vagy főállású egyéni vállalkozó, vagy szociális szövetkezet minősítését fenntartani a projekt lezárásáig.

– Egy életvitelszerű tartózkodási helyről kizárólag egy kedvezményezett lehet jogosult a támogatásra!
– aki már részesült a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához igényelhető támogatásból, az nem pályázhat a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére

Területi korlátozás:
Jogosult minden 10.000 fő alatti település, illetve a 10.000 fő feletti települések tanyás külterületei
– budapesti agglomeráció települései kizárva!

Előírás, hogy a támogatást igénylő életvitelszerű tartózkodási helye, mezőgazdasági szociális szövetkezet esetén pedig a székhely címe már a támogatás benyújtását megelőző év január elsején is a jogosult településen, vidéki térségen volt és ezt a projekt lezárásáig fent kell tartania

 

Mennyivel támogat?

15 000 eurónak (kb. 4,5 millió forint) megfelelő forintösszeg 5 évre.
vissza nem térítendő egyösszegű átalány jellegű támogatás

Az első kifizetési kérelem benyújtás alkalmával a támogatás a teljes összeg 75%-a.
A fennmaradó 25% támogatási összeg az üzleti terv teljesítése előrehaladásának függvényében, legkorábban az első igényléstől számított 36 hónap elteltével tervezhető és igényelhető.

Egyösszegű átalány alapú elszámolás esetén a kedvezményezett nem köteles elszámolásához / támogatás igényléséhez benyújtani a költség felmerülését alátámasztó dokumentumokat, illetve a NAV felé bejelentett iratmegőrzési helyén sem köteles a kapcsolódó dokumentumokat elkülönítetten tárolni, kezelni, de köteles azokat a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően megőrizni.

Mit kell teljesíteni?

A pályázó vállalja, hogy legfeljebb:
– négy éves időszak elteltével
– a mezőgazdasági termelő tevékenységből származó üzemmérete meghaladja a 6000 eurót, vagy
– a mezőgazdasági termelésből és Annex 1 termék feldolgozási tevékenységből származó értékesítés nettó árbevétele meghaladja a 6000 eurót.

– A Támogatói Okirat kézbesítését követő naptól számított, legfeljebb 9 hónapon belül megkezdi a projekt végrehajtását.
– Kötelező képzésen való részvétel

 

Mikor adható be a pályázat?

2016.03.21-től – 2018. 03. 20-ig

4 szakaszban történik a kérelmek elbírálása:

Az első szakasz zárása: 2016.04.29
A második szakasz zárása: 2016.09.23
A harmadik szakasz zárása: 2017.03.03
A negyedik szakasz zárása: 2018.03.20

Mivel tudom növelni az esélyeimet?

– Kertészet / Élelmiszer-feldolgozás / Állattenyésztés
– fejlesztendő járásokban és azokhoz tartozó településeken megvalósuló fejlesztések (komplex programmal fejlesztendő, vagy kedvezményezett, vagy fejlesztendő járások)
– Mezőgazdasági szociális szövetkezeti tagsági jogviszony igazolása és a szövetkezeti tag a vállalt kötelezettségeinek eleget tett
– A projekthez kapcsolódó termelői csoporti, vagy termelői szervezeti, illetve kapcsolódó szakmai vagy szakmaközi szervezeti tagság

Hasznos tudnivalók

Kedvezményezett települések listája

STÉ kalkulátor (NAK honlapja)

Annex I. lista

Vidéki települések

Érdemes alaposan felkészülni a támogatási kérelem összeállítása előtt annak érdekében, hogy a pályázó jelentősen növelje nyerési esélyeit.
Segítünk a felkészülésben, versenyképessé tesszük pályázatát annak érdekében, hogy a kellő szakmai megalapozottsággal, tudatos tervezéssel a legesélyesebbek közé tartozzon!

Amennyiben szeretné velünk elkészíttetni pályázati anyagát, vagy további információra van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot:

[contact-form-7 404 "Not Found"]

<– Vissza a Mezőgazdasági pályázatokhoz

facebook