farmer-826912_640“Figyelem! A Fiatal Gazdák Induló Támogatása 2016 – hamarosan indul!” – címmel közölt egy cikket az Agroinform.hu oldal 2016. január 3-án. Nagy örömünkre szolgált, hogy a cégünk által összegyűjtött információval is forrásként tudtunk hozzájárulni az írás megszületéséhez.

A cikk többek között kiemelte, hogy kik és milyen feltételek mellett pályázhatnak, így kihangsúlyozásra került ismételte, hogy egyéni vállalkozóként első ízben induló, 18-40 év közötti, mezőgazdasági szakismerettel rendelkező és a pályázat benyújtásakor minimum 6.000, maximum 25.000 STÉ üzemmérettel rendelkező természetes, vagy jogi személy indulhat, aki megfelelő üzleti tervet nyújt be és 6 hónapnál nem régebben kezdeményezett egyéni vállalkozói regisztrációval rendelkezik, vagy pedig meglévő cégben kizárólagos tulajdonosi, ügyvezetői státuszt tölt be.

Szó volt arról is természetesen, hogy a támogatás vissza nem térítendő támogatás, mintegy 40.000 Euro összegben (kb. 12,5 millió Forint), mely várhatóan két részletben lesz igényelhető, méghozzá 75%-ban előre, míg a maradék 25 % az első rész igénylése utáni 3. évtől, az üzleti tervnek megfelelő teljesítés után lesz lehívható.

Feltétel továbbá a pályázat elnyeréséhez, hogy legkésőbb a vállalkozói regisztrációt követő évben egyéni vállalkozóként első adóbevallást nyújtson be a kedvezményezett, valamint az adóbevallás benyújtása után legkésőbb 18 hónapon belül aktív mezőgazdasági termelővé váljon. Ezen felül a támogatási döntés után legkésőbb 9 hónapon belül kezdje meg az üzleti terv végrehajtását, minimum évente 5 napban vegyen igénybe kötelező szaktanácsadást, legkésőbb a 4. naptári év elejére váljon főállású egyéni vállalkozóvá, valamint hajtsa végre az üzleti tervben foglaltakat, ezen felül vegyen részt kötelező képzésen legkésőbb a második támogatási részlet igényléséig.

A cikk kitért továbbá az előnyt jelentő körülményekre, továbbá mellékelte a szükséges, 6000 Euro STÉ érték kiszámolásához szükséges NAK kalkulátor elérhetőségét.

Oldalunkon részletesen olvashat a fiatal gazdák induló támogatásáról: KLIKK

Témával foglalkozó blog: KLIKK

 

Fiatal Gazdákkal indul a 2016-os év az Agroinformnál is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.